15:00

Östers IF 1

Referat: Värnamo Södra FF - Östers IF 5-1 (3-0)

REVANSCH

1-9 i våras blev 5-1 nu efter en makalöst bra insats av samtliga 14 i dagens trupp. Variationen mellan att spela oss ur situationer och precisa längre vändningar och djupledspassningar var perfekt utförd. Att grunderna i ett 4-4-2 vid första försöket sitter så fantastiskt bra med överflyttningar i försvarspelet och forwardssamarbete i offensiven imponerar verkligen.

Öster var som förväntat bra men ju längre första halvlek led hade vi större och större övertag och 3-0 i paus kändes faktiskt rättvisande även om något eller några av målen delvis kom till efter gästernas misstag. Men motståndare gör inte misstag om man inte sätter pressen och jobbar stenhårt.

Isacs 2-0 mål hade för övrigt inget med något misstag att göra utan var en show i teknik och snabbhet då han dribblade av fem motståndare innan han rullade in bollen.

I andra halvlek gör Öster ett rejält försök att lyfta upp spelet och har mer boll än oss halvvägs in i halvleken innan de efter två gula kort med efterföljande 10-minutare tappar farten men lyckas reducera på straff med fem minuter kvar innan vi stänger matchen med ytterligare två mål i slutminuterna.

Vi ska vara fantastiskt stolta över både segern och insatsen men ska hålla alla fötter på jorden inför kommande vecka. Carl som har järnkoll på våra motståndare (medans jag sällan känner igen någon) var tydlig med att Öster saknade tre tongivande spelare. Så segla nu inte iväg - utan ödmjukhet och stenhårt jobb vinner vi inte några matcher.

Trupperna till onsdag, fredag och söndag är nu kallade. Observera att vi tränar på Tinas Ö på tisdag kl. 18.00-19.30 eftersom A-laget flyttat sin match till Norregård. Samling i omklädningsrum 55 kl. 17.45, ingång från trappan mot fotbollsplanen.

Extra tack till Leo Älverdal som var brilliant som hejarklacksledare med både trummor och flaggor - härligt!